Távkapcsolati együttműködések, távoktatás a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál intenzíven 2013 óta van jelen. Nyílt forráskódú moodle keretrendszereket állítunk üzembe saját szervereinken, programonként, melyek segítségével a zajló projektelemeket tudjuk támogatni. 2020-ban 1850 fő vállalkozásindítási képzése zajlott le blended learning módon, 9 hónap alatt, ez volt a legjelentősebb szakmai folyamat eddig az MVA-ban, mely távoktatás volt.

Mindennapjainkig az utóbbi 10-15 év óta egyre fokozottabban, mindent, így a vállalkozási tevékenységet is befolyásolja az internet és az azon történő kapcsolattartás.

A fiatalabb korosztályok belenőnek, beleszületnek a virtuális internetes világba, az alkalmazásokba, az idősebb korosztályok, munkavállalók, munkáltatók, így a vállalkozók is, meg kell hogy küzdjenek az elsajátítással, amennyiben sikeresen, gördülékenyen akarnak eligazodni a felületeken.

Az MVA a korábbi évtizedetekben dokumentumtárral, társadalomkutatási eredményeket közzétevő MVA könyvekkel térítésmentesen biztosított elérhetőséget a vállalkozásindítás, vállalkozásfejlesztés szakirodalmi tartalmaihoz.

A https://tavoktatas.mva.hu/ tanulásirányító környezet is egy moodle keretrendszer. Itt, modern módon, követve a szakmai trendeket, szabadon lehetőséget biztosítunk információszerzésre, önálló tanulásra, különböző online kurzusok közzétételével.

 

Legsikeresebb kurzusunk a NETEN-DŐL-EL BASIC tananyag. Az online, digitális alkalmazások használataihoz tartozó ismeretanyag térítésmentesen elsajátítható. Csak egy egyszerű regisztráció szükséges a portálon, a tananyag folyamatosan elérhető. Vizsgaszervezési folyamatról egyedi e-mailben értesítjük a kurzust megtekintőket, kimenet a folyamatban egy tanúsítvány, mely igazolja, hogy az adott személy rendelkezik egy alapvető ismerethalmazzal. 

A NETEN-DŐL-EL figyelemfelhívó, népszerűsítő kisvideónk itt is megtekinthető: