GINOP-5.1.9-17-2017-00008 – Segítünk Indítani! Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Észak-Magyarországon

2018. januárjában útjára indult a "Segítünk Indítani! Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Észak-Magyarországon” című pályázat.

A projekt az Észak-Magyarországi Régióban, konzorciumban, négy szervezet közreműködésével valósul meg – Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (NMRVA), a Abaúj Térségi Gazdaság és Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (AGVA), az Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítvány (ÓVK).

A konzorciumot alkotó vállalkozásfejlesztési szervezet a pályázati program során azt vállalták, hogy 18-25 év közötti, képzésben részt nem vevő, és nem dolgozó fiatalok, valamint 25-30 év közötti fiatalok és 30 év feletti regisztrált álláskeresők részére segítséget, szakmai támogatást nyújtanak ahhoz, hogy önálló vállalkozást indítsanak, melynek megalapításával biztosítják jövőjüket és megoldják munkaerőpiaci helyzetüket az Észak-Magyarországi Régióban.
A program egy olyan komplex szolgáltatási csomagot tartalmaz, amely a fiatalok és álláskeresők kiválasztásától az általuk már megalapításra kerülő vállalkozások működésének mentorálásáig terjed.
A program célja, hogy a régióban olyan életképes új vállalkozások jöjjenek létre, amelyek elősegítik a vállalkozói generációváltást, hozzájárulnak a fiatalok és a regisztrált álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének megoldásához, és ezáltal a régió gazdasági fejlődéséhez.

A pályázat teljes támogatási összege 1,109 milliárd Ft, melynek támogatási mértéke 100 %.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. augusztus 31.

tábla