Elfelejtett jelszó
Közreműködő szervezet:
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Cím: 1134 Budapest,
Váci út 45. "C" épület
Tel.: +36 1/273-4250
E-mail: eutamogatas@esza.hu www.esza.hu www.ujszechenyiterv.gov.hu
Gyakran ismételt kérdések

Az a 18-35 év (ill. 0-6 éves kisgyermeket nevelő szülők esetében 18-40 év) közötti fiatal, aki más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkezik, és új vállalkozást szeretne indítani.

A pályázat két ütemből áll. Az pályázhat a program „B” komponensében az általa létrehozott vállalkozás felmerülő költségeinek támogatására, aki az „A” komponens több hónapot felölelő szakmai munkájában sikeresen részt vett.

Szándéknyilatkozat hiánytalan adattartalommal történő kitöltésével és az MVA címére postai visszaküldésével. A szándéknyilatkozat visszaküldése jelenti a hivatalos jelentkezést, mely után folyamatosan tájékoztatjuk a program további eseményeiről.

A képzésbevont személyek igényeihez próbáljuk igazítani a helyszíneket. Alapvetően a megyeszékhelyeken, járási központokban feltételezzük a csoportok indítását.

A képzések előreláthatólag 2013 augusztusától indulhatnak, egyidejűleg több helyszínen 20 fős csoportokban. Az augusztusi képzésindítás indoka, hogy a képző szerv kiválasztását a Közbeszerzési Törvény rendelkezései szerint folytatja le a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a közbeszerzési eljárás hosszabb időszakot igényel.

A jelentkezőknek a pályázat „A” komponenséhez kapcsolódóan:

- Részt kell vennie:

    • - orientációs műhelymunkán,
    • - szakmai képzéseken, előadásokon,
    • - üzleti terv megalkotását elősegítő tanácsadásokon.

- El kell készíteni a vállalkozás üzleti tervét, melynek a "B" komponens pályázatának részeként történő benyújtására - az MVA által vezetett konzorcium hivatalos elfogadása után - nyílik lehetőség
- A vállalkozást hivatalosan be kell jegyezni.
- Valamint be kell nyújtania pályázatát a „B” komponensben.

Többféle képzés, szakmai workshopok, előadások, interaktív beszélgetések, konferenciák. Tanácsadó segítségével történő felkészítés az üzleti terv összeállítására és az üzleti terv elkészítésére.

A vállalkozó személyével, a vállalkozás indításával kapcsolatos ún. orientációs képzések, tréningek.
A szakmai képzéseket a résztvevők szintjének megfelelően alakítjuk ki a következő témakörökben:
- vállalkozás létrehozását segítő képzés,
- szakmai moduláris képzés (pl. pénzügyi ismeretek, marketing ismeretek, jogi ismeretek),
- vállalkozói kompetenciát fejlesztő tréning.