FELHÍVÁS:

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
a PHARE HU0008-05. sz. Phare „Vállalkozások közötti együttműködés erősítése” című program 2. komponensében támogatott vállalkozói együttműködések számára
zárt körű, meghívásos pályázatot hirdet.

Támogatás olyan tanácsadói szolgáltatáshoz igényelhető, mely eredményeként a vállalkozás a működéséhez, további fejlesztéséhez szükséges konkrét dokumentumhoz jut. A tanácsadás az MVA által akkreditált tanácsadóktól vehető igénybe.

A támogatás mértéke vállalkozói együttműködésenként maximum 4 millió forint.

A maximális támogatási hányad:

  • Amennyiben a program teljes futamideje alatt igénybevett tanácsadói szolgáltatás (tehát nem a támogatás!) értéke a nettó 8 millió forintot nem éri el, úgy az igényelhető támogatás aránya legfeljebb a tanácsadás értékének 57%-a.
  • Amennyiben a program teljes futamideje alatt igénybevett tanácsadói szolgáltatás (tehát nem a támogatás!) értéke összesen a nettó 8 millió forintot eléri, úgy az igényelhető támogatás aránya legfeljebb a tanácsadás értékének 50%-a, valamennyi támogatás igénylés esetében (tehát a 8 millió forintot el nem érő rész esetében is).

A program teljes futamideje alatt egy vállalkozói együttműködés többször is részesülhet támogatott tanácsadásban. 50%-ot meghaladó támogatási arány esetén1 egy vállalkozói együttműködés legfeljebb annyi tanácsadói támogatási kérelmet nyújthat be, hogy az igénybevett tanácsadás értéke a teljes időszak alatt ne érje el a nettó 8 millió forintot. Amennyiben egy vállalkozói együttműködés a program futamideje alatt mindvégig csak 50%-ot meg nem haladó támogatási arányú tanácsadást vesz igénybe, tehát egyetlen tanácsadáshoz sem igényel 50%-ot meghaladó arányú támogatást, egy időben több támogatási kérelmet is benyújthat, és a program futamideje alatt benyújtható támogatási kérelmeinek a száma nem korlátozott, de természetesen csak addig, amíg a támogatott tanácsadásra rendelkezésre álló keret nem merül ki.

A támogatás-igénylést egy eredeti és két másolati példányban az MVA-hoz kell eljuttatni postai úton. Az igénylésről az MVA a befogadástól számított 30 napon belül döntést hoz. Hiánypótlás egy alkalommal lehetséges a felhívástól számított 15 napos határidővel. Az igényléshez csak a részletes pályázati felhívásban szereplő nyomtatványokat lehet használni.

A támogatási kérelmeket 2006. szeptember 15-től folyamatosan fogadja az MVA a támogatási keret kimerüléséig. A régiók rendelkezésére álló támogatási keret kimerülése esetén az MVA a pályázatok befogadását felfüggesztheti.

A tanácsadói tevékenység befejezésének és a lehívási dokumentációk benyújtásának végső határideje 2007. május 31.

A támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványok, a részletes pályázati ismertető valamint az akkreditált tanácsadók ismertetője elérhetők alább


1 Amennyiben a program teljes futamideje alatt az igényelt támogatási arány legalább egyszer meghaladja az 50%-ot.

 

 
A támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatványok, a részletes pályázati ismertető valamint az akkreditált tanácsadók ismertetője innen tölthető le:


Budapest, III. Szépvölgyi út 135., 1277 Budapest 23, Pf: 4, telefon: (06-1) 883-08-00, fax: (06-1) 481-46-01, e-mail: info@mva.hu