Pulai Miklós

Életének 96. évében elhunyt Pulai Miklós, az MVA kuratóriumának tagja.

Az elmúlt hétvégén abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy lektorálhattam a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 30 éves történetéről hamarosan megjelenő kiadványt, amelyben a legszebb és legértékesebb rész, egy kedves barátommal, néhai Pulai Miklóssal készített hosszabb interjú, amelyben kifejtette, hogy az alapítvány mindenkori missziója az volt, hogy ne csak tőkével, hanem elsősorban vagy mindenek előtt tudás átadásával támogassa a magyar mikrovállalkozásokat.
A kuratórium egyetlen 30 éve, a megalapítás óta folyamatosan működő tagjaként, tisztségviselőjeként, hatalmas tudás és tapasztalat birtokában ez talán furcsán hangzik, de a makroszemléletű gazdaságtan ismerőjeként és gyakorlójaként világos és tiszta irányvonalat képviselve tudta és vallotta: bármely vállalkozás tartós léte és felemelkedése kizárólag a megszerzett tudáson alapulhat.
1999 óta dolgoztunk együtt a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kuratóriumában sikerekkel, esetenként kudarcokkal, de mindig becsülettel és elszántan munkálkodva.
Miklós nem csak a tudásával, tájékozottságával és végtelen precizitásával nevelt minket, akik e téren társai lehettünk, de olyan életet is megismertünk általa, amely ma már páratlan és megismételhetetlen eseményekkel tarkított.
Örök hiányosságként fogom megélni azt, hogy nem tudtuk tető alá hozni még életében azt a kötetet, amely a maga sokszínűségében és váratlan eseményeket felvillantva írja le pályafutását.

Az Alapítvány kuratóriuma és ügyvezetése megrendülten vette tudomásul, hogy átléptél a halhatatlanok világába, szeretettel búcsúzunk Tőled,

Csuhaj-Varju Imre
az MVA kuratóriumának elnöke

 

 

 
facebook oldal: https://www.facebook.com/magyar.vallalkozasfejlesztesi.alapitvany
programok, rendezvények fényképfelvételei: https://www.flickr.com/photos/magyarvallalkozasfejlesztes
programok, rendezvények kisfilmjei: https://www.youtube.com/channel/UC3wV6mlQ5CXz7kc4PB7JKCw


Budapest, III. Szépvölgyi út 135., 1277 Budapest 23, Pf: 4, telefon: (06-1) 883-08-00, fax: (06-1) 481-46-01, e-mail: info@mva.hu