Segítünk Indítani!
FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA

A projekt célja a 18-35 év közötti, mikrovállalkozást tervező fiatalok segítése vállalkozói készségeik fejlesztésével, a számukra nyújtott vállalkozást támogató tanácsadási szolgáltatásokkal, mentorálással és képzéssel. A projektben való sikeres részvétel és új vállalkozás létrehozása a feltétele 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatás megpályázásának.

VÁLASSZON RÉGIÓT!

www.mva.hu/
segitunkinditani

www.mva.hu/
vallalkozasinditas


Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A Mikrohitel kondícióiról, igénylésének feltételeiről információ:
telefon: 36-1-883-0810
e-mail: info@mva.hu
Budapest, III. Szépvölgyi út 135.Kedvező hitellehetőség ígéretével próbálnak - a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nevében -, több megyében szerződéskötési díjat kicsalni vállalkozóktól.
Ennek kapcsán felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az MVA hitelét kizárólag, a helyi Mikrohitel központokban lehet igényelni!


Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarország Régióban - Sajtótájékoztató

Az Új Széchenyi Terv keretében 2012-ben jelentek meg a TÁMOP-2.3.6. A és TÁMOP-2.3.6. B jelű, "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" című pályázatok. A programok mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok (18-35) segítésére indultak az ún. konvergencia régiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl).A Közép-Magyarországi Régióban vállalkozás indítását tervező fiatalok ezekben nem vehettek részt. Az ő számukra dolgozta ki az OFA NKft. a Közép-Magyarországi Régióra vonatkozó támogatási "Tükör-programot", amelynek célja a vállalkozói aktivitás ösztönzése, új vállalkozások létrejöttének támogatása, hiszen ez elengedhetetlen része a gazdaság fejlesztésének, a foglalkoztatás növelésének.

A józsefvárosi önkormányzat fenntartásában alig egy éve működő, és már több sikeres programnak otthont adó inkubációs házban, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, Sára Botond alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára bejelentette, a programot a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból finanszírozzák. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. mintegy 1500 fiatal jelentkezésével számol, a részvétel feltétele a vállalkozói készségeket fejlesztő képzéseken való részvétel és egy üzleti terv elkészítése. Amennyiben ezt a tervet megfelelőnek tartja a bíráló bizottság, akkor lehet pályázni a program később induló, B komponensére, amely soránegyéni vállalkozások esetében akár 3, társas vállalkozásoknál akár 6 millió forint vissza nem térítendő támogatást is lehet nyerni. A H13 Központban megvalósuló program legalább 200 végleges üzleti terv támogatásával számol, melyre 600 millió forint áll rendelkezésre.Pákozdi Szabolcs az OFA Nkft. ügyvezetője aki a program részleteit fejtette ki, míg Horváth László, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Ügyvezető igazgató-helyettese pedig a gyakorlati megvalósítást elnyerő konzorcium tagjait, az MVA-t és a Közép-Európai Vállalkozók Együttműködéséért Alapítvány mutatta be.

www.mva.hu/segitunkinditani


FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN
TÁMOP-2.3.6.A-12/1-2012-0006A projekt célja a 18-35 év közötti, mikrovállalkozást tervező fiatalok segítése vállalkozói készségeik fejlesztésével, a számukra nyújtott vállalkozást támogató tanácsadási szolgáltatásokkal, mentorálással és képzéssel. A projektben való sikeres részvétel a feltétele a később induló TÁMOP-2.3.6. B komponensnek, amelynek keretében 3-6 millió Ft vissza nem térítendő támogatás pályázható meg.

TÁMOP236_Szándéknyilatkozat letöltése>>INGYENES MUNKAHELYI KÉPZÉSEK

TÁMOP-2.1.4-09/1-2010-0005
Munka és tanulás - Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál
A projekt célja, a Közép-dunántúli Régióban működő mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak ingyenes munkahelyi képzésének lebonyolítása. A projekt során 1000 fő munkavállaló, - az előzetesen felmért - képzési igényekhez igazodó munkahelyi képzése valósul meg.

További információ:
Horváth Boglárka (+36 1 883 0827)

Részletes ismertető a projektről>>>
Képzések>>
Szándéknyilatkozat>>
Együttműködési megállapodás>>
Tájékoztató megállapodáshoz>>
A program keretében mikro-, kis- és középvállalkozások pályázatot nyújthatnak be különböző tanácsadási szolgáltatásokhoz kapcsolódó vissza nem térítendő támogatás igénybevételére a Közép-magyarországi és a Dunántúli régiókban.
A programról részletesebben a www.tanacsadastamogatas.hu weboldalon olvashat. Az akkreditált tanácsadók listája elérhető a www.tanacsadoakkreditacio.hu weboldalon.
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány részt vesz a Nyitra város által koordinált, Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló, Hulladék, mint megújuló energiaforrás (HUSK/0901/2.1.2/0207) című projekt szakmai megvalósításában. A program 2011. január 1. és 2011. december 31. között valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával.

Bővebb tájékoztató a projektről>>A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott projekt keretében valósítottuk meg a HUSK/0801/1.3.3/0040 azonosítószámú, "Integrált turizmusfejlesztés a szlovák-magyar határrégióban" című szakmai programot. A projekt 2009. október 1. és 2010. december 31. között zajlott.

A projekt weboldala: www.husk-tour.comLeonardo da Vinci program keretében megvalósuló innováció-transzfer program. A projekt az ISO 9001:2008 sztenderdnek megfelelő minőségirányítási rendszer működtetéséhez szükséges tudás megszerzését célozza, a kis- és középvállalkozásokat segíti hozzá a minőségirányítási rendszer bevezetéséhez. A tanulási csomaghoz bárki ingyenesen hozzáférhet:

Web: www.leonardobus.eu

E-learning : http://hu.qmsbus.com


 
 

Budapest, III. Szépvölgyi út 135., 1277 Budapest 23, Pf: 4, telefon: (06-1) 883-08-00, fax: (06-1) 883-08-41, e-mail: info@mva.hu